Tuigpaarden 16-07-2017

Voorlopige tijdsindeling Tuigpaarden Zondag 16 juli Springtuin 1:

09.45 uur Kleine Limiet
11.45 uur Ereklasse
14.00 uur Grote Limiet (Kampioenschap)
15.45 uur Tweespan
17.15 uur Damesklasse

Vanwege een ieders veiligheid rijden de tuigpaarden los op een apart gedeelte achter ons Concours terrein (op ons eigen clubterrein). Zij hebben vanaf het losrijd- terrein een eigen route naar de springtuin 1, en ook een eigen ingang van de springtuin 1. De tuigpaarden komen niet voorbij deze springtuin en de ponyruiters komen niet op het terrein van de tuigpaarden. Op deze manier zullen beide groepen op ons concoursterrein volledig gescheiden blijven van elkaar. Wij rekenen op een ieders medewerking in deze.

Op zondag 16 juli zijn tijdens 50e editie van CH Schoorl tuigpaarden aanwezig.
Iedereen kent de paardensport van het springen en de dressuurwedstrijden, er is echter nog meer, de aangespannen (tuigpaarden)sport.

In verschillende rubrieken (wedstrijden) zullen de deelnemers het tegen elkaar opnemen en hun tuigpaard proberen het mooiste te laten showen voor de jury. 

Tuigpaarden staan garant voor sfeer, emotie en strijd.

Dat kan alleen maar vanwege de unieke kwaliteiten waarover het tuigpaard beschikt en waarmee ze het publiek als het ware betoveren. Het tuigpaard heeft een draf met veel zweefmoment, een ruim wegzettend voorbeen, een hoge actie en een krachtig ondertredend achterbeen, gepaard met een fiere houding, mogelijk gemaakt door een lange, verticaal uit de borst komende hals.

Er zijn rubrieken voor de jongere en onervarener paarden, maar ook de crème de la crème- de Toppaarden-  zullen het in de zgn. Ereklasse tegen elkaar opnemen. Daarnaast is er een speciale rubriek voor de Dames, waarbij de Dames de teugels overnemen van de heren en de strijd onderling ‘uitvechten’. 

Tijdens CH Schoorl zal tevens het kampioenschap Grote Limiet van de regio West worden verreden. In deze klasse strijden de iets meer ervaren paarden tegen elkaar voor het kampioenschap van deze regio.

Aanmelden voor de aangespannen rubrieken kan via MIJNKNHS.nl en voor meer informatie en inlichtingen kunt u contact opnemen met Annemieke Calis namens Tuigpaard Promotie West (06-12960456 of amcalis@hotmail.com).