Kringkampioenschappen Kring Midden Outdoor 2017

Hoofdsponsor Kringkampioenschappen Kring- Midden: MB Ruitersport LOGO met www

Alle deelnemers die lid zijn van Kring Midden doen met hun deelname aan de dressuur-/springrubrieken van CH Schoorl 2017 automatisch mee aan de Kringkampioenschappen Outdoor 2017 Kring Midden. Inschrijving voor deelname aan het CH Schoorl gaat uitsluitend online via Mijn KNHS (zie pagina Inschrijven) .

Als je niet afgevaardigd wilt worden naar de Regiokampioenschappen, dit even melden aan het secretariaat van Kring Midden, aanwezig op het wedstrijdsecretariaat in de tent van CH Schoorl.

REGLEMENT VOOR DE KRINGKAMPIOENSCHAPPEN 2017 OUTDOOR KRING MIDDEN

DRESSUUR PAARDEN EN PONY’S
Er worden in de B t/m Z1 paarden en pony’s twee proeven gereden, te beoordelen door twee verschillende juryleden(per proef een jurylid). Het totaal van de beide proeven wordt bij elkaar opgeteld. Bij ex-aequo worden laatste onderdelen, volgens het wedstrijdreglement artikel 140 alinea 8, bij elkaar opgeteld, is het dan nog gelijk dan is de tweede proef doorslaggevend. De combinatie met dan de hoogste punten is de Kringkampioen.

In de Z2 en ZZ- licht paarden en Z2 pony’s gaat kampioenschap over een individuele proef en een proef Kur op Muziek. Kampioen is de combinatie met de hoogste totaalscore, uitgedrukt in percentages, gerekend over de twee proeven. Bij een ex-aequo geeft het behaalde percentage in de Kur op Muziek de doorslag. Valt er dan nog geen beslissing, dan geldt het hoogste percentage, dat door de voorzitter van de jury voor de Kur op Muziek is toegekend.

Per ring worden niet meer dan 36 combinaties toegestaan. Gaat dat aantal door een grote inschrijving te boven dan wordt de rubriek in 2 ringen verdeeld. Om de kampioen en de geselecteerden voor de Regio te bepalen wordt er overgekampt. Er wordt per ring overgekampt door de helft van het aantal combinaties dat uitgenodigd is door de Regio plus twee. Er is geen maximum aan het aantal paarden/pony’s per ruiter per klasse, Deelname aan de regiokampioen – schappen kan alleen na selectie tijdens de Kringkampioenschappen. Bij de pony’s geldt na deelname aan de Kringkampioenschappen kan men inschrijven voor het Regiokampioenschap. Inschrijving voor het Regiokampioenschap kan alleen via het wedstrijdsecretariaat van de Kring.

SPRINGEN PAARDEN EN PONY’S
Het kampioenschap gaat in principe over 2 parcoursen.
In de klasse B:
1e parcours Rijstijl met barrage;
2e parcours Rijstijl direct op stijl, geen barrage.
In de klasse L, M, Z, ZZ:
1e parcours Klassiek met ingesloten barrage;
2e parcours Wedstrijd in twee fasen, speciaal art. 274.5.f

Van iedere rubriek wordt er een klassement opgemaakt, de combinatie met het laagste aantal plaatsingspunten is de kampioen. Bij ex-aequo geeft het resultaat van het klassieke parcours (klasse B rijstijl parcours met barrage) de doorslag.

AFDELINGSDRESSUUR
Kampioen is de afdeling met het hoogste aantal punten. Bij een gering aantal deelnemers wordt er in handicap gereden.

art.5 Alle ponyruiters die op het Kringkampioenschap van Kring Midden in de dressuur starten mogen zich inschrijven voor het Regio Kampioenschap.